Milanko Šekler mikrobiológus és virológus nem ért egyet a köztársasági válságstáb döntésével, miszerint Szerbiában ismét lazítanak a koronavírus elleni küzdelem rendelkezésein – írja az RTS honlapja.

A szakember szerint ezzel lehetővé teszik a vírusnak a túlélést, és ősszel az újra támadhat.

„Ha a vírus nevében bszélhetnék akkor azt mondanám, hogy számomra ez egy remek hír” – mondta többek között a virológus, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy az országban szinte leállt az immunizáció, a fiatalok pedig igen kis számban oltatják be magukat.  Szerinte úgy lehetne motiválni a fiatalabb krosztályt, hogy azoknak, akik beoltatják magukat mobiltelefonokat, laptopokat adnának.

 

 

„Az jó hír, hogy az idősebbek nagy részét beoltottuk, viszont ők nem járnak bulizni” – tette hozzá, majd Chilét hozta fel példának, ahol a nyitás előtt az emberek 47 százalékát beoltották, most pedig ismét komoly szigorítások léptek életbe.

„A mostani intézkedésekkel csak legalizálták az eddigi történéseket, hiszen az utóbbi időben már tartottak lakodalmakat, különböző bulikat, és ezeket senki nem ellenőrizte, senki sem szólt egy szót sem” – tette hozzá Milanko Šekler.

A köztársasági válságstáb hétfőn döntött a rendelkezések enyhítéséről.

Újabb enyhítésekről döntött a válságstáb

Milanko Šekler (Fotó: Danas)