A Médiaszolgáltatás-támogató  és Vagyonkezelő (MTVA) felszólította a Sat-trakt céget, hogy ne kövessen el jogsértést azzal, hogy az M4 Sportot nem sötétíti el a Magyarország-Portugália mérkőzés idejére, s mivel ennek a cég eleget tett, így a Sat-trakt felhasználói a találkozó helyett azt a szöveget olvashatják, amit az MTVA küldött a cégnek.

A vajdasági magyarok esete az M4 Sporttal a foci-Eb ideje alatt

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő A (székhely: Budapest, Kunigunda útja 64, a továbbiakban MTVA) képviseletében az Ön által képviselt gazdasági társaság és az MTVA által – műsor egyidejű továbbközvetítése tárgyában megkötött műsorterjesztői megállapodásban (a továbbiakban: szerződés) foglalta hivatkozással az alábbiak miatt keresem meg.

Az MTVA a https://index.hu/sport/futball/2021/eb/2021/06/15/zsemberi-fittyet-hany-a-birsagra-sugarozza-a-magyar-portugalt-/ cikkből értesült arról, hogy a Címzett munkatársának tájékoztatása szerint a T. Címzett labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseinek közzétételét tervezi.

Figyelemmel arra, hogy az MTVA a cikkben megjelent sportműsorszámok továbbközvetítéshez nem járult nem járult, és a továbbiakban sem járul hozzá, jelen levelem útján arra kérem a T. Címzettet, hogy a tervezett felhasználástól eltekinteni szíveskedjen, illetve megvalósult felhasználás esetén felszólítom, hogy a jogsértő felhasználást haladéktalanul felhagyni szíveskedjen, és tartózkodjon jövőbeli jogellenes hozzáférhetővé tételétől – olvasható az átiratban.

A Sat-trakt tulajdonosát nem érdekli a bírság, az M4 Sport nem sötétül el a portugál-magyar meccs idejére