Háromgólos vereséggel kezdte meg szereplését  a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságon: a Portugália elleni találkozón hat perccel vége előtt Guerreiro lövése megpattant Willy Orbánon, s Gulácsi nem tudott védeni, így Portugália megszerezte a vezetést. Három perccel később Rafa Silva harcolt ki tizenegyest, amit Cristiano Ronaldo értékesített is. A 3:0-s végeredményt egy szép akció végén Ronaldo állította be.

Az első félidőben Gulácsinak be kellett mutatni néhány remek védést, a 43. percben azonban úgy tűnt, ő sem tud hárítani, ugyanis Ronaldo kapott balról egy remek labdát, azonban a világ egyik legjobbja öt méterről csúnyán fölé lőtt, igaz, éppen előtte pattant fel a labda. A portugálok sztárja ennek ellenére nem hitte el, hogy képes volt ekkora ziccert kihagyni.

A 68. percben Bruno Fernandes 20 méterről szemben a kapuval erős lövésre szánta el magát, Gulácsinak nagyot kellett nyújtóznia, hogy ujjheggyel kitornázza a labdát a bal alsó sarokból. A 76. percben Ronaldo tizenegyest reklamált, nem alaptalanul, ugyanis Fiola kezéhez ért a labda, azonban a játékvezető és a VAR, vagyis a videóbíró szobában ülők is úgy döntöttek, hogy ezért nem jár tizenegyes. A 80. percben Rui Patricio háta mögé, vagyis a kapuba került a labda, de a pár perccel korábban beállt Schön Szabolcs lesen kapta a labdát, amit a partjelző jelzett is. A hajrában három gólt is kapott a magyar válogatott: előbb Guerreiro lövése talált utat a magyar kapuba, miután megpattant Orbán lábán, majd három perccel később Ronaldo értékesítette a jogosan megítélt büntetőt. Ez azonban még nem volt elég neki, a bírói ráadásban egy tetszetős akció végén Ronaldo második gólját is megszerezte, s beállította a 3:0-s végeredményt.

Labdarúgó Európa-bajnokság, F csoport, 1. forduló:

Magyarország – Portugália 0:3 (0:0)

Budapest, 67 ezer néző, játékvezető: Cüneyt Çakır (Törökország).

Gólszerzők: Guerreiro a 84. és C. Ronaldo (11-esből) a 87. és a 90+1. percben.

Magyarország: Gulácsi, Botka, Orbán, Szalai A., Lovrencsics, Kleinheisler (Sigér, 78.), Nagy Á., Schäfer (Nego, 65.), Fiola (Varga Kevin), Szalai Á., Sallai (Schön, 77.).

Portugália: Rui Patrício, Guerreiro, R. Días, Pepe, Semedo, Carvalho (R. Sanchez, 81.), B. Fernandes (Moutinho, 89.), B. Silva (Rafa Silva), Danilo, Diogo Jota (Andre Silva, 81.), C. Ronaldo.

Lovrencsis Gergő és Diogo Jota csatája (Fotó: uefa.com)