A spliti rendőrség keresi azokat a személyeket, akik péntekről szombatra virradóra két szerb állampolgárt támadtak meg a tengerparti városban, tudatta a Hina.

A rendőrség állampolgári bejelentést kapott, hogy az egyik strandon ismeretlenek rendzavarásba kezdtek, amely következtében több személy fizikai támadást intézett egy 25 férfi és egy 26 éves nő ellen. Az egyenruhások a helyszínen meg is találták a bántalmazottakat, akik közül az egyiken látható véraláfutások és karmolásnyomok voltak, ezért kórházba szállították, de a sértett elutasította az orvosi ellátást, közölte a spliti rendőrség szóvivője.

Az Index.hr portál közölte, hogy az elmúlt héten Splitben több incidens is történt: ugyanazon a strandon, ahol a szerbiai fiatalokat támadták meg, egy nappal korábban egy francia és egy horvát fiatalember verekedett össze, néhány nappal korábban huligánok támadtak a város központjában az orosz utcai kosárlabda-csapat tagjaira.

A rendőrség az egyik támadót azonosította és bűnvádi feljelentést tett ellene: egy kiskorúról van szó, aki már korábban is ismert volt a hatóságok előtt „problémás” magatartása miatt-