Előzetes bejelentések alapján július 5-től a kötelező műszaki vizsgán szigorúbb szabályoknak kellett volna megfelelniük azoknak a járműveknek, amelyeket 2014. március 1-je után importáltak Szerbiába – írja a 021.rs.

A szerbiai Közlekedésügyi Ügynökségből bejelentették a szabályzat azon rendelkezéseinek alkalmazását, amelyek a fékekre, a kipufogógázok szabályozására (kipufogógáz-kibocsátás mérése, katalizátorok meglétének kötelezettsége) és más rendelkezésekre vonatkoznak legalább kétéves időtartamra elhalasztják.

Magyarázatul arra hivatkoznak, hogy nagyszámú jármű nem felelne meg azoknak a kritériumoknak, amelyet bevezetését 2021 július 5-ére terveztek bevezetni.

Közleményükben hangsúlyozzák, a motoros- és pótkocsis járművek felosztásáról, valamint a közúti forgalomban lévő járművek műszaki feltételeiről szóló szabálykönyv módosításai lehetővé teszik a gépkocsitulajdonosok számára, hogy változatlan körülmények között továbbra is regisztrálhassák a járműveket.

Ahogyan arról korábban írtunk, a rendelet eredeti változata szerint 2021. július 5-től a kötelező műszaki vizsgán szigorúbb szabályoknak kellett volna megfelelniük azoknak a járműveknek, amelyeket 2014. március 1-je után importáltak Szerbiába.

Drága lesz a régebbi autók műszakiztatása

A rendelet egyébként nem új keletű, még 2018. júliusában érvénybe lépett, de a kipufogógázok mérésére vonatkozó kitétel alkalmazását 2021 júliusáig elhalasztották, majd most szintén elhalasztottál további két évre.

Szerbiában egyébként egyes becslések szerint 1,2 millió a száma azoknak a járműveknek, amelyek a megengedett értéknél nagyobb károsanyag-kibocsátással rendelkeznek.

Fotó: Archívum