Néhány napon belül Szerbiában is egedélyezik a Pfizer oltóanyagának alkalmazását a 12 éven felüli gyermekek számára – mondta Pavle Zelić, a Szerbiai Gyógyszerügynökség képviselője – írja az N1.

Ahogyan korábban arról írtunk, Dr. Olivera Ostojić a belgrádi Dr. Dragiša Mišović gyermekklinika vezetője ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy a szerbiai gyermekorvosok támogatják, hogy immunizálják a 12-16 éves korosztályt , mert ők is veszélyeztetettek, vírushordozók, illetve a védőoltás számukra is biztonságos.

A szerbiai gyermekorvosok támogatják a 12-16 éves korosztály oltását

A következő napokban várható, hogy a Szerbiai Gyógyszerügynökség engedélyezi, hogy a Pfizer vakcináját a 12 évestől idősebb gyermekek is megkaphassák” – mondta Zelić, aki arra is emlékeztetett, hogy a 16 éven felüliek számára már tavaly decemberben engedélyt adtak.

Szakértőink részletesen megvizsgálnak minden dokumentumot, amely a vakcina hatásosságát és biztonságosságát illeti” – tette hozzá a szakember, aki azt mondta, hogy ha az oltóanyag megkapja az engedélyt, akkor a gyerekek csakis a szülő engedélyével kaphatják meg az oltást.

Illusztráció (Fotó: Pixabay)