Mindazon polgárok, akik külföldi utat, nyaralást terveznek, szerdától a postákon átvehetik a digitális zöld tanúsítványukat.

A digitális zöld tanúsítvány tartalmazza az oltás adatait és az orvosi vizsgálatok eredményeit. Az oltottakon kívül azok a polgárok kaphatják meg a dokumentumot, akik az elmúlt 180 napban pozitív PCR-tesztet, vagy antigén tesztet végeztek el valamely állami egészségügyi intézményben legalább négy héttel a tanúsítvány igénylése előtt.

Eddig több mint 130.000 ember vette át a digitális zöld tanúsítványt az e-Upravan keresztül. Szerdától ezt a postákon is átvehetik azok a polgárok, akik valami miatt nem tudják az e-Upravan keresztül ezt igényelni.

A tanúsítvány igényléséhez szükséges az érvényes útlevél felmutatása. Mindezt június 7-étől azok a külföldi állampolgárok is megtehetik a szerbiai postákon, akik hazánkban vették fel a védőoltást.

Nem minden postán lehet igényelni a digitális zöld tanúsítványt. Annak a 200 postának a listáját, ahol igényelni lehet a tanúsítványt itt találják.

Illusztráció