Két ókéri (Zmajevo) lakos súlyos égési sérüléseket szerzett még május 11-én Kiszácson és azóta mindketten belehaltak a sérüléseikbe. A tragédia részleteire a 021.rs értesülései szerint még mindig nem derült fény.

Azon a napon egy puskagolyó átvágta az elektromos kábelt, amely az Újvidék – Szabadka vonal felsővezetéke. A kábel a 37 éves és a 32 éves férfiak mellett esett le a földre, mindketten súlyos égési sérüléseket szenvedtek.

Mindkét férfit mentőautóval elszállították a vajdasági Klinikai Központba, ahol ellátták őket. Az egyik férfi május 18-án halt meg, a másik pedig pár napja. A haláluk miatt ókéren gyásznapot hirdettek.

Állítólag május 11-én a vasút mellett az esti órákban a két férfi egy ünnepségen vett részt, egyik rokonuknak született gyermeke és ezt ünnepelték.

A rendőrség a tragédiát követően elvégezte a helyszínelést, de nem derült ki, hogy ki lőtt a puskából, de feltételezhetően az egyik ókéri férfi lehetett. Velük a rendőrök nem tudtak beszélni súlyos állapotuk miatt.

Sajnos nem ritka a vasútállomásokon a tragédia, legutóbb egy fiatalember veszítete életét a rumai vasútállomáson.

Halálos áramütés ért egy fiatalembert a rumai vasútállomáson

Szerbiában egyébként évente átlagosan 3-4 hasonló halálos baleset történik, főleg fiatalok vesztik életüket áramütés által.

Nem ritka a vasútállomásokon a tragédia (Fotó: Archívum)