Több mint 130 személyt, zömmel Crvena zvezda-szurkolót vettek őrizetbe szombaton este Belgrádban, miután tömegverekedés tört ki a „Beton” csarnoknál, közölte Aleksandar Vulin belügyminiszter.

A verekedés során heten könnyebb sérüléseket szenvedtek, őket a mentők a sürgősségi központba szállították.

A verekedésben többen megsérültek. Őket a mentők szállították el a sürgősségi központba. (Fotó: Nova.rs)

– Több mint 130 szabálysértőt állítottunk elő. A jövőben szavatolni fogjuk a polgárok, és a Belgrádba érkező vendégek vagyonának és méltóságának védelmét, ilyesmi többé nem fordulhat elő. Ez a söpredék szégyent hozott a fővárosra, ez a csőcselék szégyent hozott az ünnepségre és a Crvena Zvezdára is – nyilatkozta a belügyi tárca vezetője.

A rendbontás a Zvezda bajnoki címének megszerzése okán szervezett ünnepségen történt, amikor a labdarúgócsapat szurkolói összetűzésbe kerültek a szórakozóhely kidobó embereivel, akik egyébként a Partizan szurkolói.

Sajtóértesülések szerint a huligánok teljesen tönkretették a Lafajet és a Temperament nevű szórakozóhelyek berendezését.

Vulin miniszter úgy fogalmazott, hogy a koronavírus-járvány enyhül ugyan, az emberi hülyeség azonban nem. Hozzátette, a verekedés résztvevői a lehető legszigorúbb büntetést érdemlik.

Rohamrendőrök a tömegverekedés helyszínén (Fotó: Nova.rs)

Goran Vesić alpolgármester pedig közölte, hogy a Crvena Zvezda labdarúgóklubbal fizettetik meg majd a Duna és a Száva partjának takarítását, miután a szurkolók a bajnoki cím ünneplésekor szemetet hagytak maguk után.

Több mint 130 személyt vettek őrizetbe szombaton este Belgrádban (Fotó: N1)