Igazi tavaszias, májusi az időjárás, de egy hónapon belül valószínűleg megkezdődhet a fürdőidény. A medencék az idén is a járványügyi előírásoknak megfelelően várják majd a fürdőzni vágyókat, de ha minden igaz, Vajdaság szerte megnyitnak a kültéri medencék legkésőbb június 15-én. Hogy hol milyen medencék, szolgáltatások várják a polgárokat, és hol mennyit kérnek a belépőért, összegyűjtöttük Önöknek ebben az összefoglalóban.

Szabadka

Szabadkán a Sétaerdei medencét általában június folyamán szokták megnyitni, időjárásról függően. A komplexum egy olimpiai medencéből és három, termálvízzel feltöltött gyermekmedencéből áll. A belépőjegy 5 éven aluli gyermekek számára ingyenes, tízéves korig 100 dinárba kerül, a felnőtt belépőjegy pedig 200 dinár.

Zenta

A zentai medence pontos nyitásáról nem sikerül információt kapnunk a cikk elkészüléséig. Itt a napi belépőjegy felnőttek számára 200, gyermekeknek 180 dinár. A nyugágy bérlése szintén 200 dinárba kerül, míg idényjegy is vásárolható korlátlan számú belépésre 3000 dinárért.

Magyarkanizsa

A magyarkanizsai medencék és a Tisza-part felújítva várja a fürdőzőket. A medencékhez a belépőjegy ára változatlan, 3 éves kor alatt ingyenes, 3 és 6 év között 70 dinár, a felnőtt jegy ára pedig 150 dinár.

Bácskossuthfalva

A Reki Rekreációs központ a tervek szerint június 14-től várja majd a felfrissülni vágyókat. A meglévő medencék mellett egy új, 470 négyzetméteres medencével bővült a központ. Emellett visszaállították a konyhát, hogy a családoknak még inkább minőséges ellátást tudnak nyújtani. Egy százötven főt befogadó kifőzdével bővítették a kínálatot.  Kucor Róbert, a Reki Kft. igazgatója a Szabad Magyar Szónak elmondta, hogy egyelőre nem tudja biztosan, hogy az idén is változatlanok maradnak-e a jegyárak, pontosan a fenn említett beruházások miatt. A tavalyi belépőjegyek árai a következők voltak: 0-5 éves korig ingyenes, gyerekeknek (5-15 éves korig) 200 dinár, felnőtteknek 300 dinár. A helyi lakosoknak kedvezmény jár:  “Moravica kártyával” a napi belépő gyerekeknek (5-15 éves korig) 100 dinárba, felnőtteknek 150 dinárba kerültek tavaly.

Pacsér

A pacséri gyógyfürdő május 10-től már fogadja a vendégeket. Itt benti, zárt fürdőzésre is lehetőség nyílik, illetve a kinti tó vize is igénybe vehető. A Pacséri Gyógyfürdő sós termálvize egyedülálló a régióban. A termálfürdő hőmérséklete 29-30 C. Magas ásványianyag tartalma jó hatással van az egészségre a szép környezet pedig jó közérzetet biztosít. A víz tartalmaz nátriumot, jódot, szulfátot, brómot és egyéb hasznos és az egészség számára fontos ásványi anyagokat. A víz a következő megbetegedésekre van jótékony hatással: -degeneratív reumatikus megbetegedésekre, sérülések gyorsabb gyógyulására, bőrbetegségek esetén. Az egésznapos belépő felnőttek esetében 300 dinár, gyermekeknek 4 és 14 éves kor között 200 dinár. A pacsérieknak pedig 150 illetve 100 dinár a kedvezményes jegy.

Ada

Az adai Adice Rekreációs Központ nagy parkkal, egy olimpiai medencével, egy sekély medencével az úszni nem tudók számára és egy gyermekmedencével várja a pihenni vágyókat. Mint azt a vállalatban a Szabad Magyar Szónak elmondták, a nyitást június 11-re tervezik. A belépőjegy 360 dinár, gyermekeknek 270 dinár.

Topolyai-tó

Rendkívül népszerű a topolyaiak és a környékbeliek, még a szabadkaiak körében is a Topolyai-tó. Az idén felújított mólókkal várják a pihenni vágyókat. A tó mellett enni és inni is lehet, toalettek is vannak, továbbá sportolási lehetőség is, belépőjegyet pedig nem kell fizetni.

A bácskossuthfalvi Reki (Facebook)