Mirsad Đerlek egészségügyi államtitkár szerint az a 4 millió dózis vakcina, amelyet beadtak Szerbia polgárainak meghozta a várt eredményt, a járványvédelmi rendelkezések betartásával azonban továbbra is gondok vannak.

Đerlek a Pink TV-ben azt mondta, a vakcina hatása egyértelműen megmutatkozik abban, hogy kevesebb az új fertőzött, de a polgárok egy része továbbra sem tartja be a hatályos szabályokat.

„Az emberek nagy részével nincs gond, de van egy réteg, amely nem tartja be a rendelkezéseket, pedig továbbra is nagyon óvatosnak kell lennünk, még semminek nincs vége” – mondta az államtitkár, aki szerint a legnagyobb felelőssége most fiataloknak és a munkaképes 40-60 éves korosztálynak van.

„Hiszem, hogy elérjük a kitűzött célt, és június 20-ig meglesz a 3 millió újraoltott polgár” – tette hozzá Đerlek, aki ismételten arra bíztatott mindenkit, hogy oltassa be magát, majd arról is beszélt, hogy nem lesz egyszerű végleg legyőzni a koronavírust.

„Reálisnak kell lennünk, a számok most sokkal jobbak, mint korábban, de csak akkor lehetünk majd elégedettek, ha napi szinten 100 alá csökken az új fertőzöttek száma” – mondta többek között Mirsad Đerlek.

Mirsad Đerlek (Fotó: archív)