A szerbiai lakodalmak résztvevői előszeretettel lövöldöznek az ünneplés hevében. Általában pisztolyból, vagy puskából adnak le lövéseket, a közelmúltban azonban egy fiatalember egészen más szintre emelte ezt a „művészetet” – írja a Nova S portál.

Természetesen a jelenlegi szerbiai törvények nem teszik lehetővé az ilyen jellegű rendezvényeken a lőfegyverek használatát, persze ezt nem igazán szokták betartani, mert hát mégis „népszokásról” van szó.

A közelmúltban jelent meg a közösségi portálokon egy videó, amelyen egy fiatalember vállról indítható rakétavetőból kilőtt gránáttal próbál meg eltalálni egy almát. A képek alapján az egykori Jugoszláviában gyártott Zolja nevű 64 miliméteres páncéltörő gránátról van szó.

A szerb szokások szerint leánykéréskor a vőlegénynek, annak apjának, esetleg a násznagynak a jövendőbeli ara háza előtti oszlopra helyezett almát kell eltalálnia, így bizonyítva, hogy a legény alkalmas a menyasszony és családjának védelmére. A gránátvető ez esetben nem bizonyult hatékony fegyvernek, mert az alma az oszlopon maradt, szerencsére senki nem sérült meg.

Korábban azonban már több olyan esetet is jegyeztek, amikor lőfegyver okozott sérülést ilyen jellegű eseményen.

Arról nem érkezett hír, hogy az illető ellen eljárás indult volna.

Az igazi legény rakétavetőből tüzel (Fotó: Nova S)