Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának hivatalos Facebook-oldala tudatta, hogy május 21-től korlátozás nélkül utazhat be Magyarországra Szerbiából az a magyar állampolgár, akinek célja, hogy személyesen kérelmezze a magyar védettségi igazolványt, illetve, aki igazolja, hogy már ügyfélkapun keresztül benyújtotta a védettségi igazolvány iránti kérelmet.

A karantén alóli mentesség vonatkozik az együtt utazó kiskorúra is. A karantén alóli mentesség feltétele, hogy a kérelem benyújtása ténylegesen megtörténjen legkésőbb a beutazást követő második munkanapon, ellenkező esetben az illetékes járványügyi hatóság kijelöli a karantén helyszínét.

 

A bejegyzés szerint további részletekről annál a Kormányablaknál célszerű érdeklődni, ahol az illető a kérelmet benyújtja: https://www.kormanyhivatal.hu/…/vedettsegi

Az ügyfélkapun keresztül történő benyújtás részleteiről a Kormányzati Ügyfélvonalat hívhatják a +36 1 550 1858 számon, e-mailben pedig a Koronavírus Ügyeleti Központot javasolják: koronavirus@1818.hu címen.

Határon túliak is igényelhetik az igazolványt (Fotó: archív)