Szerbiában pénteken húszezer adag oltást adtak be, egy nappal korábban pedig huszonháromezren kapták meg a vakcinát, mondta pénteken este Aleksandar Vučić államfő.

Egyúttal köszönetet mondott mindenkinek, aki felvette a védőoltást, mert, mint fogalmazott, ez hozza meg a jobb jövőt a számunkra – a gyorsabb gazdasági fejlődést, a magasabb nyugdíjakat és fizetéseket, az általános jólétet. A probléma szerinte abban rejlik, hogy a polgárok ezt nehezen ismerik be.

Az elnök azt is elmondta, hogy novembertől gondolkodni kell az újraoltáson, júniustól pedig jelentős mennyiségű alapanyag érkezik a Sputnyik V gyártásához.

„Gondoljanak csak bele, hogy  gyártani tudunk három oltást a koronavírus ellen, de gyártani fogjuk az influenza elleni védőoltást is. A gazdaság stabil, semmi más dolgunk nincs, csak hogy megőrizzük a békét”, mondta az elnök,

A kérdésre, miszerint mikor várható, hogy véget ér Szerbiában a járvány, az elnök azt mondta, akkor lehetünk nyugodtabbak, ha hárommillió újraoltott polgárunk lesz.

Az elnök annak kapcsán, hogy mikor vehetik fel Szerbiában a védőoltást újra a külföldi állampolgárok, azt mondta, hogy nagyon gyorsan eljön ez a pillanat, ugyanis csak adminisztrációs ügyeket kell elintézni, mert védőoltás van elég.

Bárki, aki be szeretné oltatni magát, megteheti ezt Szerbiában – mondta Vučić.

Aleksandar Vučić (Archívum)