Ana Brnabić szerb kormányfő csütörtökön arról számolt be, hogy Szerbia és Görögország között rövidesen megszűnik a roamingdíj – írja a Nova S portál.

Ezt a szerb kormányelnök Athénban jelentette ki, ahol ezügyben tárgyalt a görög kormány képviselőivel. Szavai szerint az erről szóló szerződés a jövő héten kerül aláírásra, majd ezután rögtön életbe is lép a rendelet.

Megegyeztünk a roamingdíj eltörléséről, ami azt jelenti, hogy azok a szerbiai turisták, akik Görögországban nyaralnak belföldi tarifa alapján kommunikálhatnak” – mondta Brnabić, aki azt is elmondta, hogy a szerződést szerb részről Tatjana Matić kereskedelmi, telekommunikációs és idegenforgalmi miniszter látja majd el kézjegyével.

A múlt héten arról számoltunk be, hogy júliustól a Nyugat-Balkánon is megszűnik a roamingdíj.

Júliustól megszűnik a roamingdíj a Nyugat-Balkánon

Brnabić megköszönte Kiriakosz Mitszotakisz görög kormányfőnek, hogy Görögország elismeri a szerbiai védettségi igazolásokat.

A szerb kormány megtett minden annak érdekében, hogy állampolgáraink minél könnyebben jussanak el a görög tengerpartra. Május 14-től az Evzoni határállomáson azok, akik beoltatták magukat, a védettségi igazolás és útlevél bemutatásával juthatnak be az országba. Azok, akik nem rendelkeznek igazolással, továbbra is negatív PCR-teszt birtokában léphetnek be Görögországba” – mondta Brnabić.

Illusztráció (Fotó: Pixabay)