Belgrád alpolgármestere, Goran Vesić bejelentette, hogy a főváros kifizeti egy ellenőrzött kísérleti koncertnek a megtervezését és kivitelezését.

A koncertet követően folyamatosan ellenőrzik majd azokat, akik részt vettek az eseményen, hogy a szakértők orvosi tanulmányokat készíthessenek a kísérletről.

Vesić bejelentette, hogy a város logisztikai szolgáltatást nyújt a Köztársasági Egészségbiztosítási Pénztárának, amely ellenőrzött kísérletet végez az Orvostudományi Karral és az összes érintett résztvevővel, mint ahogyan azt tették Barcelonában, Amszterdamban és más városokban.

„A kísérlet magában foglalja a koncert megszervezését. Szakemberek fogják meghatározni, hogy ki vehet részt az eseményen, csak oltottak vagy szükség lesz tesztelésre is és ha igen, milyen tesztekre. Azoknak az embereknek az egészségügyi állapotát követni fogják, akik részt vettek a koncerten. Biztos vagyok benne, hogy a szerb kísérlet sikeresnek bizonyul” – tette hozzá Vesić.

A város fizeti az esemény logisztikáját, a szakértők pedig tanulmányt készítenek arról- magyarázta.

„Örülök, mert ennek a tanulmánynak az eredményei segítséget nyújtanak számunkra más koncertek, fesztiválok és egyéb nagy események szervezésével kapcsolatos döntések meghozatalában. Pontos mutatóink lesznek arról, hogy a vírus hogyan terjed”- tette hozzá Vesić – írja a Beoinfo.

(Fotó: Pixabay)