A Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában kedden reggel Pásztor István tartományi házelnök, a VMSZ elnöke a koronavírus elleni küzdelemről és a Szabadkához köthető beruházásokról nyilatkozott.

Véleménye szerint rengetegen oltatták be magukat meggyőződésből, de a plusz 3000 dinár állami támogatás sok olyan polgárt is ösztönözhet arra, hogy jelentkezzen a vakcinára, aki korábban másképp gondolta.

„Minden eszközt meg kell ragadni annak érdekében, hogy minél több ember vegye fel a védőoltást, ugyanis csakis az átoltottsággal lehet visszaszorítani a vírus terjedését” – mondta Pásztor, aki szerint, amennyiben az emberek megkapják a vakcinát, normalizálódhat az élet.

A politikus beszélt a Szabadka és Szeged közötti vasúti pálya felújítási munkálatairól is.

„Jó hír, hogy karnyújtásnyira vagyunk a Szabadka-Szeged vasút felújítási munkálatainak kezdetétől, vagyis kb. egy, másfél hónap múlva megkezdődik a vasúti szakasz teljeskörű felújítása” – mondta a VMSZ elnöke, aki arra is kitért, hogy nem csak a vasutat és a jelzésberendezéseket, hanem a vasútállamások épületét is felújítják. Szavai szerint a jövő év júliusáig befejezik a munkálatokat, ezután pedig 40 perc alatt tehető meg vasúton a Szabadka-Szeged táv.

Pásztor István (Fotó: archív)