Az újvidéki felsőfokú ügyészség vádat emelt Ivan Kontić (30) ellen, akit azzal terhelnek, hogy tavaly augusztus 24-én megpróbálta megölni M.M.-et.

A vádemelésre május 5-én került sor az újvidéki felsőfokú bíróságon – közölte Jelena Ostojin bírósági szóvivő.

A törvényszék június 4-ig hosszabbította meg Kontić előzetes letartóztatását. Azt, hogy a férfit emberölési kísérlettel vádolják, a felsőfokú ügyészség közölte.

Rajta kívül vádat emeltek O.L. ellen, akit azzal terhelnek, hogy ő is részt vett a verekedésben, L.V.-t pedig azzal gyanúsítják, hogy a bűncselekmény elkövetése után segített az elkövetőnek.

Kontićot decemberben adták át Szerbiának a montenegrói hatóságok, miután október 11-én Podgoricában őrizetbe vették, egy hónappal azután, hogy eljárás indult ellene.

A vádlott decemberben az ügyész előtt azzal védekezett, hogy nem akarta megölni M.M.-et, akit megvert. Azt is állította, hogy az incidensre azért került sor, mert M.M. előzőleg megfenyegette, és Kontić ezért nem engedte be a fogadó irodába.

Kontić védelmét arra alapozza, hogy a montenegrói dzsúdó-válogatott tagjaként pontosan tudja, hogyan kell valakinek életveszélyes sérüléseket okozni, és a leszámolás során éppen ezeket mellőzte.