Elfogadta a szabadkai képviselő-testület a város alapszabályának módosítását, erre pedig azért volt szükség, mert a Bunyevác Nemzeti Tanács kérvényezte a bunyevác nyelv hivatalos használatba vételét ebben az önkormányzatban. A képviselők csütörtökön végül elfogadták a módosítást, így május közepétől hivatalossá válik a nyelv használata az önkormányzat területén. A képviselő-testület ülése még tartott, amikor a Vajdasági Horvátok Demokratikus Szövetsége a városháza előtt tartott sajtótájékoztatón beszéltek a döntés helytelenségéről.

Stevan Bakić, a város polgármestere történelminek nevezte ezt a napot, Pásztor Bálint, a vkt elnöke pedig kiemelte, hogy a döntés helyes, a bunyevácok pedig megkapják mindazokat a jogokat, mint a többi polgára ennek a városnak.

Mirko Bajić, a Bácskai Bunyevácok Szövetségének nevében elmondta, hogy a nyelv bevezetéséről szóló közvita méltóságteljesen zajlott és megfelelő indoklások hangzottak el. Hangsúlyozta, hogy a nyelv bevezetését kétszer annyian támogatták, mint amennyien ellene szólaltak fel.

Tomislav Žigmanov, a VHDSZ elnöke és Josipa Vojnić Tunić képviselő az ülés ideje alatt a városháza előtt tartottak sajtótájékoztatót és még egyszer hangsúlyozták, hogy nem értenek egyet a döntéssel.

Tomislav Žigmanov hangsúlyozta, komoly indokokkal és tanulmányokkal támasztották alá, miért nem alkalmazható a bunyevác nyelv, hiszen az nem hivatalos, nincs nyelvtana. Hozzátette, kíváncsi milyen lesz a reakció a kezdeményezésükre, amelyben Apatin, Zombor és Bács területére kérik a horvát nyelv bevezetését.

A bunyevác nyelv használata a Hivatalos Lap megjelenését követő nyolc napon belül hivatalossá válik, vagyis várhatóan május közepétől lesz érvényes.

Módosították Szabadka alapszabályát (Tót Imre)