Aleksandar Vučić szerb elnök szerdán kijelentette, hogy minden olyan 16 évesnél idősebb szerbiai polgár, aki május 30-ig beoltatja magát 3.000 dináros támogatásban részesül – írja az RTS honlapja.

Az államfő azt is elmondta, hogy azok is megkapják majd a pénzt, akik már beoltatták magukat és arra is kitért, hogy, akik beoltatják magukat, de önhibájukon kívül megfertőződnek, azok jogosultak lesznek a fizetett betegszabadságra, azok viszont, akik nem kapták meg a vakcina egyik adagját sem, de elkapják a vírust, csak fizetetlen betegszabadságra mehetnek.

Vučić a Pink TV műsorában arról is beszélt, hogy Szerbia igen sikeres éveket tudhat maga mögött, hiszen (számításai szerint) a bruttó hazai termék az idén 50 milliárd euró lesz, ami 50 százalékos növekedést jelent 2011-hez képest.

Az elnök véleménye szerint az infrastrukturális projektek terén is óriási az előrelépés. Elmondta, hogy hamarosan megkezdődik a Belgrád–Nagybecskerek út kiépítése, de a Valjevo–Leskovac útszakaszon is folynak a munkálatok.

Vučić szerint kiemelt figyelmet kapnak a nyugdíjasok, és Szerbia történetében most a legmagasabbak a nyugdíjak.

Kiemelt figyelmet fordítunk a nyugdíjasokra, így az egyszeri támogatások folyósítása holnap megkezdődik” – mondta többek között az elnök.

Aleksandar Vučić (Fotó: archív)