A szerb kormány rövidesen meghozza azt a határozatot, amelyen Aleksandar Vučić kezdeményezésére dolgozik, miszerint azon polgárok, akik már beoltatták magukat, illetve akik május 31-ig megkapják az oltást, külön támogatásban részesüljenek – írja az RTS honlapja.

A szerb elnök szerda délelőtt jelentette be, hogy minden 16 éven felüli polgár jogosult erre a segélyre, a kormány határozattervezete szerint pedig június 15-ig jelentkezhetnek a 3.000 dináros juttatásra.

Vučić: 3 ezer dinárt kap, aki beoltatja magát

A kormány közleménye szerint a következő napokban hozzák majd nyilvánosságra, milyen módon igényelhetik a polgárok a támogatást.

Minden olyan szerb állampolgár, aki május 31-ig legalább az egyik dózisát megkapja a vakcinának, jogosult a 3.000 dináros támogatásra. Ezt június 15-ig lehet igényelni, és minden 16 évnél idősebb állampolgár jogosult lesz rá” – áll a kormány sajtóirodája által kiadott közleményében, amelyben arra is kitérnek, hogy a határozatban foglaltak a Szerbiában engedélyezett összes vakcinára érvényesek, tehát a Pfizer, Sinopharm, Szputnyik V és Astra Zeneca oltásokra.

Június 15-ig igényelhető a pénz (Fotó: archív)