A szerbiai rendőrség, a Biztonsági-tájékoztatási Ügynökség és a Szervezett Bűnözés Elleni Ügyészség tagjai fegyvereket foglaltak le a belgrádi Ritopek településen egy ház titkos helyiségében, amelyet Veljko Belivuk csoportja használt – jelentette be szombaton Aleksandar Vulin belügyminiszter.

„A nyomozás folyamán olyan információkhoz jutottunk, amelyek egy titkos szobába vezettek bennünket” – mondta a belügyminiszter, aki megtekintette a rendőrség épületében a talált fegyvert.

„Abba a házba, a borzalmak házába olyan embereket hurcoltak, akiket a legkegyetlenebb és legszörnyűbb módon öltek meg. Egy titkos szobát talált a rendőrség abban a házban, nagyon ügyesen és hatékonyan elrejtve, amelyre talán nem is találtunk volna, ha nem osztják meg velünk ezt az információt. A házban ijesztően nagy mennyiségű fegyvert találtunk, több mint 10 kilogramm különféle robbanóanyagot, előkészítve, aktiválásra kész állapotban. Abban a helyiségben ipari húsdaráló gépeket is találtunk, amelyet csontok őrléséhez használnak. A törvényszéki nyomozóink most biológiai nyomok után kutatnak, amelyeket nagy mennyiségben lehet találni a titkos szobában” – mondta Vulin.

Hozzátette, elégedettek a tárgyi bizonyítékok minőségével, amelyek minden kétséget kizáróan bizonyítják, hogy mit tett Veljko Belivuk és emberei.

Csütörtökön a rendőrség teljes egészében lezárta Belgrádban azt az utcát, amelyben Veljko Belivuk, ismertebb nevén Velja Nevolja háza található, A hétvégi ház kertjében lévő kutat nézték át újra a helyszínelő szakértők, azért, hogy újabb bizonyítékokat találjanak a helyszínen.

További áldozatok maradványait keresik Belivuk udvarában

Akció Ritopeken (Fotó: Nova.rs)