Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke pénteken reggel Csallóközi Eszterrel, Magyarország Szabadkai Főkonzulatusának főkonzuljával tárgyalt.

A pártelnök a Facebook bejegyzésében úgy fogalmazott, hogy a főkonzullal „a mögöttünk álló időszak tapasztalatairól és az előttünk álló közös feladatokról” egyeztetett.

– Arra kertem Főkonzul asszonyt, hogy tolmácsolja Magyarország Kormányának döntéshozói irányába azon kérésünket, hogy az oltakozást igazoló szerbiai igazolások maximális pozitív elbírálást és – ebből fakadóan – mozgási lehetőséget biztosítsanak úgy a határátlépésnél, mint Magyarország területén.

Arra is kértem Főkonzul asszonyt, hogy jelezze a vajdasági polgárok azon igényét, hogy minél hamarabb nyíljanak meg a régóta lezárt határátkelők.

A rasztinai, a bajmoki, a királyhalmi, a horgosi régi határállomás, valamint a gyálai és a rábéi határátkelők mielőbbi megnyitása prioritás, hogy a polgárok minél gyorsabban és minél kevesebbet utazva tudjak közlekedni, mindennapi ügyeiket intézni.

– közölte a pártálenök.

A VMSZ elnöke megköszönte a főkonzulnak az elmúlt évben kifejtett erőfeszítését, partnerségét és nyitottságát, segítőkészségét amit folyamatosan tanúsított annak érdekében, hogy a polgárok a korlátozások ideje alatt is el tudják intézni legfontosabb ügyeiket.

– Függetlenül attól, hogy életünk menetének normalizálása karnyújtásnyira van, továbbra is be kell, hogy tartsuk a hatályban lévő intézkedéseket. Tisztelettel kérek mindenkit, vegye fel az oltást, gyorsítsuk így is az életünk normalizálódásának menetét, vigyázva magunkra és egymásra! – üzente Pásztor István.

Csallóközi Eszter, Magyarország szabadkai főkonzulja és Pásztor István a VMSZ elnöke (Fotó: Facebook/Pásztor István)