Nem maradt reakció nélkül a Szerbiai Gazdasági Kamara legújabb reklámja, amellyel a Čuvarkuća (Házőrző) programot kívánták népszerűsíteni. A program keretében a hazai termékek előnyben részesítésére hívják fel a figyelmet, a hozzá készült videó pedig túl provokatívra és erotikusra sikeredett. A nova.rs azt írja, sokan azért támadják az elkészült reklámot, mert az szexualizálja a termékeket.

„Választ a földünk terméseit, a mi napunk, a mi egünk, a mi embereink termését – válassz több mint 600 illatot, ízt, szerbiai, a Čuvarkuća jelével ellátott terméket”, ezt javasolja a Szerbiai Gazdasági Kamara a reklámban, ami nagy felháborodást keltett.

Van itt csók, ajkakon és háton lefolyó méz, de a klipp végén mezőgazdasági gépet cirógató nő is.

A Szerbiai Gazdasági Kamara februárban tett közzé a Čuvarkuća nevű védjegyet, ami hazai, kiváló minőségű terméket szimbolizál, és 64 vegyi, élelmiszeripari és feldolgozóipari cég, összesen több mint 500 terméke kapta meg annak használati jogát. A kamara egyébként sikeresnek ítéli meg a projektet, amelyet több mint fél évvel ezelőtt indítottak. A termékeket több nagy bevásárlóközpontban is be lehet szerezni.

A védjegy garancia arra, hogy az adott termék Szerbiában készült, eleget tesz a magas minőségellenőrzési feltételeknek, tiszteletben tartja a környezetvédelmi és egyéb szabályozásokat, és tekintettel van a mikrokörnyezetre, aminek köszönhetően hozzájárul a gazdaság fejlődéséhez.

(Fotó: Youtube)