Dragan Marković Palma, az Egységes Szerbia párt elnöke szerdán elmondta, a jagodinai ügyészség bejelentette, hogy megkezdi a nyomozóelvű eljárást, kihallgatva azokat az embereket, akik róla beszélnek, hogy megadják mely családokról van szó, mely gyerekekről, és mely épületekről.

Elmékeztetőül Marinika Tepić, a Szabadság és Igazság Pártjának alelnöke hétfőn sajtótájékoztatóján bemutatott egy videófelvételt, amelyen egy jagodinai férfi tanúvallomása hallható, aki állítása szerint jelen volt azokon az eseményeken, amikor nőket és lányokat molesztáltak a šumadijai városban.

Tepić: Itt a bizonyíték, Jagodinán kislányokat molesztálnak a politikusok

Vallomásában a férfi azt mondta, hogy Dragan Marković Palma egy szállodában üzleti és koalíciós partnerei számára szervezett bulikat, amelyekre becslése szerint 15 és 18 év közötti lányok érkeztek.

Marković azt nyilatkozta a Prva TV-nek, hogy mindazok, akik hasonló dolgokat állítanak „párhuzamosan beperli magánkereset útján”.  „Minden nap jelentést fogok kérni az ügyészségtől”.

Palma: Holnap bemegyek az ügyészségre, Tepić pedig börtönbe kerül

Hozzátette, akkor fog hazugságvizsgálatra menni, ha előtte mindenki más aláveti magát annak, aki ilyen dolgokat állít róla.

Elmondta azt is, hogy 320 jagodinai nő beperli Tepićet, mert azt állította, hogy minden nőnek, aki munkaviszonyt szeretne létesíteni Jagodinában meg kell adnia Markovićnak a telefonszámát és csak akkor veszik őket fel, ha barátságosak. Marković azt állítja az említett nők maguk szervezkednek a perrel kapcsolatosan.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy szervez-e bulikat azt válaszolta, ezek nem bulik, hanem munkaebédek az üzleti és politikai partnerei számára.

A jelenlegi kormányfő, Ana Brnabić, aki akkor még miniszter volt, rögtön miután Aleksandar Vučić kormányának tagja lett, meghívást kapott Palma „bunga-bunga” bulijaiba.

– Palma hívott, hogy menjek el az „bunga-bunga” bulijaiba. Azt mondta nekem: „Ezekben az unga-bunga bulikban szórakozunk, énekelünk, itt a férfiak nőkkel csókolózhatnak, nők is csókolózhatnak nőkkel, de a férfiak férfiakkal nem” – nyilatkozta 2016 decemberében a Kurirnak Ana Brnabić.

Brnabić is hivatalos volt Palma „bunga-bunga” bulijaiba

A közvéleményt arról már nem tájékoztatták, hogy a jelenlegi kormányfő elfogadta-e valaha is a Palma bulijaiba szóló meghívást.

Dragan Marković Palma (Fotó: Archívum)