Az év végéig befejeződhet a wellnessközpont építése – jelentette ki a Pannon RTV Közügyek című műsorában hétfőn este Dencs Valéria, a Palics Park Kft. igazgatója. Ebben bízik Pásztor István, a Park Palics Kft. közgyűlésének és a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, nyilatkozta kedden reggel a Szabadkai Magyar Rádióban. Míg Dencs szerint viszont a munkálatok most is zajlanak, Pásztor kedden reggel a Szabadkai Magyar Rádióban azt nyilatkozta, jelenleg áll az építkezés.  

Dencs tegnap azt mondta, a munkálatok második fázisa zajlik most: a tartópillérek és a medencék már elkészültek, most a belső kialakítás van folyamatban.

„Az aquapark építése folyamatban van, az eredeti tervdokumentáció átvizsgálása után arra a következtetésre jutottunk, hogy mindenképpen alá kell támasztanunk megfelelőképpen a projekt további kivitelezését. Azon vagyunk, hogy ezt a projektet be tudjuk fejezni év végéig.”

Pásztor kedden reggel viszont azt mondta, a wellnessközpont kivitelezési munkálatai jelenleg állnak. Szerinte tiszta helyzetet kell teremteni a leszerződött és a már elvégzett munka, valamint a kifizetett pénzek körül. A napokban várják a pénzügyminisztérium felügyelőségének jelentését, azután még sok munka jön, írja a pannonrtv.com

„Hiányzik a tervdokumentáció, aminek alapján be lehetne fejezni a kivitelezési munkálatokat, másrészről hiányzik az a pénzösszeg, amiből ezt meg lehetne tenni. A pénzösszeg azért hiányzik, mert azt se tudjuk egészen pontosan, hogy mennyibe fog kerülni, hogy befejezzük ezeknek a munkálatoknak az utolsó fázisát is.”

Dencs is beszélt egy hiányzó dokumentációról, ami a parkolórészt illeti. Egy nyolcvan férőhelyes parkolót terveznek kialakítani a komplexumhoz személyautók részére, továbbá 4 busz és 3 kisbusz számára lesz hely.

Becslések szerint a palicsi aquapark beruházásához szükséges pénz durván 40 százaléka hiányzik, ezt mondta Pásztor, aki szerint nagy valószínűséggel ezt köztársasági forrásokból lehet majd előteremteni. Ha jó irányba haladnak majd a folyamatok, akkor a palicsi wellnessközpont legkorábban az év végére készülhet el – nyilatkozta Pásztor a Szabadkai Magyar Rádióban.

Arról viszont nem esett szó, hogy a hiányzó tervdokumentáció és a hiányzó pénzösszeg kapcsán indul-e vizsgálat, esetleg vállalja-e valaki a felelősséget és következményeket a mulasztások miatt.

Egyre kacifántosabb a palicsi welness-központ kiépítésének ügye (Subotica.com)