Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter kijelentette, hogy Szerbia az Egyesült Nemzetek Szervezetének tagjaként tiszteletben fogja tartani az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala (UNODC) döntését, és már azon dolgozik, hogy a marihuána lekerüljön a kábítószerek listájáról, közölte a Tanjug.

Lončar az észak-macedón hivatali kollégájával, Venko Filipčet macedón egészségügyi miniszterrel közösen megtartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy nincs ok, hogy Szerbia ne tartsa tiszteletben az ENSZ döntését.

– Már foglalkozunk a problematikával, és az ENSZ tagjaiként mindent tiszteletben fogunk tartani. Dolgozunk az ügyön, mivel nincs ok, hogy ne alkalmazzuk az elgondoltakat, de ezt úgy tesszük majd, hogy ne veszélyeztessük a polgárokat és a törvényhozást – idézte Lončar nyilatkozatát az RTS.

A szerb egészségügyi tárca vezetője hozzátette, hogy a döntéseket az ország legtekintélyesebb szakemberei segítségével fogják meghozni, mivel ez egy nagyon érzékeny téma. Lončar arra intette az embereket, hogy ne találgassanak, hogy miként fog ez megtörténni, hanem legyenek türelmesek.

Szerbia azon dolgozik, hogy levegye a marihuánát a kábítószerek listájáról (Fotó: Pixabay)