Minden jel szerint július 8. és 11. között megrendezésre kerül az Exit fesztivál a Péterváradi várban, közölték a szervezők.

A fesztivál szervezői szerint az, hogy júliusban megtarthatják a rendezvényt, Szerbia győzelmét jelképezi a koronavírus-járvány felett.

– Miután Miloš Vučević újvidéki polgármester közölte, hogy a idén nyáron megtartható az Exit, a hír világszerte szenzációként robbant a zenei körökben. Ez a régóta várt bejelentés kulcsfontosságú megerősítése annak, hogy az Exit húszéves fennállása alkalmára készülő hatalmas ünnepség a tervezett időpontban, július 8. és 11. között, világhírű előadók részvételével kerülhet megrendezésre a Péterváradi várban – írták a szervezők.

Az idei fesztiválon egyebek közt David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz b2b Four Tet, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Sheck Wes, Solomun, Paul van Dyk, Sepultura, Metronomy és Honey Dijon is fellép.

Miloš Vučević azt mondta, a fesztiválra mindenki bemehet, aki felvette a védőoltást, vagy átesett a COVID-19 betegségen.

– A többi hazai és külföldi látogató számára pedig kedvező áron biztosítunk majd antigén gyorsteszteket a fesztivál bejáratának közelében kialakított külön övezetben – áll a polgármester közleményében.

A szervezők közölték, izgatottak a hír miatt, miszerint az egész világból jöhet a közönség, hogy a Páterváradi várban közösen ünnepeljék meg az életet és a fesztivál fennállásának 20. évfordulóját.

Dušan Kovačević fesztiváligazgató arra intette a polgárokat, hogy a továbbiakban is felelősen viselkedjenek és vegyék fel a védőoltást.

Július 8. és 11. között rendezik meg az Exit fesztivált a péterváradi várban (Fotó: 021.rs)