Zorana Mihajlović, a szerb kormány alelnöke, a nemi egyenjogúsági koordinációs testület vezetője azt mondta, ha Marinika Tepić tudott a lányok bántalmazásáról és futtatásáról, de hallgatott, akkor ez rettenetes és szégyenletes dolog.

– Most hallok először azokról az esetekről, amiket Marinika említett, és még egyszer felszólítom, hogy ha erről tudomása van, akkor ahelyett, hogy egy ilyen érzékeny témát politikai pontszerzésre használ, inkább tegyen feljelentést az illetékes intézményeknél – olvasható Mihajlović írásos nyilatkozatában, amelyet a szerb sajtó közölt.

Mihajlović aláhúzta, hogy ez téves hozzáállás, ami megengedhetetlen, majd hozzátette, ez felveti a társtettesség gyanúját is.

– Ha Marinika már egy ideje tudott erről, akkor miért nem tett feljelentést? Ha valaki elhallgat egy bűncselekményt, akkor nem válik-e tettestárssá? – tette fel a kérdést a kormányalelnök.

Mihajlović emlékeztetett, hogy az állam az elmúlt években a nemi egyenjogúság jogi és stratégiai kereteit is kibővítette, és ennek mentén külön hangsúlyt kapott a nők és lányok elleni erőszak megakadályozása.

– Az illetékes intézmények elérhetőek és végzik a munkájukat. Mi pedig folyamatosan arra szólítjuk fel a nőket és a közvéleményt, hogy jelentsék az erőszakot, mert az nem magánügy, hanem az egész társadalmat érinti. Ezért, Tepić asszony, ha bármiről tudomása van, akkor azt inkább jelentse az illetékeseknek, amelyek majd kivizsgálják az állításokat és segítséget nyújtanak a nőknek, mintsem hogy ezzel visszaéljen és manipuláljon. Szégyen, hogy ezt a témát használja fel politikai céljaihoz, és az ellenzéki elnökjelöltség megszerzéséhez – üzente Zorana Mihajlović.

Tepić: Itt a bizonyíték, Jagodinán kislányokat molesztálnak a politikusok

Amint arról hírt adtunk, Dragan Marković Palma is reagált az őt ért vádakra és azt mondta, kedden bemegy az ügyészségre, Marinika Tepić pedig börtönbe kerül a „hazugságai miatt”.

Palma: Holnap bemegyek az ügyészségre, Tepić pedig börtönbe kerül

Zorana Mihajlović: Rettenetes dolog, ha Tepić tudott a bántalmazásról, de hallgatott (Fotó: Tanjug / Strahinja Aćimović)