Költségvetési felügyelőség ellenőrzi a palicsi Aqua Park és a kalandpark kivitelezését, nyilatkozta Pásztor István, a Park Palics Kft. közgyűlésének elnökeként a Vajdasági RTV Pravi ugao (Jó szög) című műsorában. Magyarázata szerint ez a szerv kell, hogy megállapítsa az elköltött pénz és az elvégzett munka kapcsán minden rendben van-e. Hozzátette, az Aqua Park kiépítésének befejezéséhez további 400 millió dinárra van szükség.

Az Aqua Park és wellness-központ megépítését a köztársaság, a tartomány és a város közösen pénzelik (ahogyan a Népszínház esetében is – a szer.megj.), a beruházás értéke pedig 1,5 milliárd dinár.

A wellness-központnak idén márciusban el kellett volna készülnie, de hogy mi lesz az új határidő, egyelőre nem tudni.

Pásztor az RTV műsorában elmondta, hogy az új számítások szerint további 400 millió dinárra lesz szükség a medence-komplexum befejezéséhez.

A koalíciós szerződés értelmében a Park Palicsot a választásokat követően a Vajdasági Magyar Szövetség emberei vezetik. Ekkor döntöttek úgy, hogy górcső alá veszik a jelenleg zajló legnagyobb beruházást.

Pásztor a műsorban azt hangsúlyozta, senki sem akarnak sem hibáztatni, sem vádolni. Azért tartották fontosnak, hogy elvégezzenek egy áttekintést, hogy tisztában legyenek a helyzettel.

Hozzátette, megállapítást nyert, hogy a projektdokumentáció alapján további 400 millió dinárt kell hozzátenni a meglévő 1,5 milliárdhoz, hogy az Aqua Park megépüljön, de arról nem beszélt, mikorra készülhet el a beruházás.

A VMSZ elnöke arról a nagyberuházásról is beszélt, amiről a közvélemény is hallhatott már. A szállodát, amelyet magyar beruházó épít majd, a Vér-tó és a valamikor Meteorológiai Állomás közötti területen helyezkedik majd el, és rácsatlakozik a Férfi-strandra, vagyis a most épülő Aqua-parkra is.

A teljes adás szerb nyelven itt tekinthető meg.

Az épülő Aqua Park felülnézetből (Subotica.com, Archív felvétel)