Pásztor István tartományi házelnök, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke szerda este a Vajdasági RTV-nek nyilatkozva azt mondta, hogy a nyugdíjasoknak szánt ajándék vitamincsomagnak, amit az állam a szabadkai Goodwill Pharma cégtől vásárol, semmi köze a politikához.

Arra a kérdésre, hogy a cég vezetője az Orbán Viktorral, vagy az Aleksandar Vučićtyal, esetleg a VMSZ-szel ápolt jó kapcsolata miatt kapta-e a megbízást, Pásztor azt felelte, hogy nem az ő dolga eldönteni, hogy észszerű-e az ilyen mennyiségű vitamin beszerzés, de ő ezt nem tekinti politikai kérdésnek.

– Ismerem Tamás Zoltán urat, és azt hiszem, hogy az elnök is ismeri, de azt gondolom, hogy Orbán úrral még soha nem találkozott, de ennek semmi köze a politikához – szögezte le a VMSZ elnöke.

Pásztor emlékeztetett, hogy a közelmúltig Tamás Zoltán cége országszerte több mint 350 gyógyszertárat működtetett, majd gyógyszergyártásba kezdett, és egyebek közt az említett vitaminokat is gyártja.

Az Aleksandar Vučić által, a nyugdíjasoknak szánt ajándék vitamincsomag beszerzése 9,4 millió euróba kerül. Az egészségügyi minisztérium a beszerzést sürgősként jelölte, emiatt pedig nem írtak ki közbeszerzést.

Egy „jó baráttól” érkeznek Vučić vitaminjai

A Transparentnost Srbija szerint ebben az esetben nem teljesültek a törvényes feltételek, mivel a vitaminok iránti igényt sokkal korábban is felismerhették volna, tekintettel arra, hogy a járvány már egy éve tombol.

Tamás Zoltán és Aleksandar Vučić kapcsolata már régóta köztudott, hiszen az államfő már hivatalos látogatáson is járt a Goodwill Pharma cégnél, a tulajdonostól pedig újévre, mint fogalmazott, eredeti ajándékot kapott.

Egy szabadkai jó barát csodálatos ajándéka

Pásztor István (Fotó: Tóth Imre)