A legmagasabb és legalacsonyabb német bérekről készített beszámolót a Gehalt.de üzleti portál. A cikk a 2019-es bevételekről szól, írja az Anadolu Agency-re hivatkozva a Blic.

A legnagyobb fizetése Németországban a tapasztalattal rendelkező orvosoknak van, akik éves szinten bruttó 115.320 eurót keresnek, őket követik a kereskedelmi szakemberek 99.635 euróval, majd a különböző pénzügyi alapok igazgatói, 83.640 euróval, illetve az orvos speciálisták évi 80.720 euróval.

Az élmezőnyben vannak a breezes tekintetében a pénzügyi-könyvelési menedzserek, a regionális értékesítési menedzserek, és a statisztikával foglalkozó szakemberek.

A legalacsonyabb fizetéssel viszont a konyhán dolgozók rendelkeznek, ők éves szinten bruttó 21.907 eurót visznek haza, a fodrászok 23.202 eurót, a pincérek 23.620 eurót, a telefonközpontokban dolgozók 25.200 eurót, a recepciókon alkalmazottak pedig bruttó 25.370 eurót keresnek évente.

Szintén a legalacsonyabb fizetések közé sorolhatók a pénztáros, a szakács, a fogászati technikus, az ápoló, a sofőr munkahelyeken dolgozók bére is, írja a Bankar.me.

Az adatok alapján elmondható az is, hogy a Németország déli részén dolgozók sokkal többet keresnek ugyanazokon a munkahelyeken, mint az ország más részein élők, a legmagasabb béreket pedig 2019-ben Hesse tartományban fizették ki.

A pincéreket sem fizetik túl Németországban (Pixabay)