Három méter mély csatornába zuhant autójával Nyilas Mihály, a Vajdasági Magyar Szövetség igazságügyi államtitkára Magyarországon, Kocsér közelében. Az autóban Nyilas mellett felesége és  11 éves lánya is ott volt. Azt, hogy Nyilas ült az autóban, az Igazságügyi és Államigazgatási Minisztériumban telefonon megerősítették a Szabad Magyar Szónak, továbbá írásban ígértek további tájékoztatást. A balesetről a TV2 Tények című hírműsora számolt be.

A hétfőn este közzétett riport szerint az autóban elől ülőket csak feszítővágóval tudták kiszabadítani, mindenkit kórházba szállítottak, a 11 éves kislány azonban nem sérült meg.

Nyilas Mihály halálra gázolt egy gyalogost Békovánál

A baleset körülményeit még vizsgálják, de úgy tűnik, hogy egy enyhe kanyar után Nyilas elveszítette az uralmát a jármű felett és métereket repült az út mellett lévő csatornába Kocsér közelében. A becsapódás olyan erejű volt, hogy nem maradt egy ép eleme sem az autónak, nyilatkozták a Tényekben.

Győrffy Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a Tényeknek elmondta, a két felnőttet mellkasi sérülésekkel szállították kórházba és a gerincsérülés gyanúja is felmerült.

A riport a 8.30 percnél kezdődik.

Nyilas Renault Clio-ja a baleset után (Fotó: tenyek.hu)