Annak ellenére, hogy április 15-én hivatalosan véget ér a fűtésidény, a Szabadkai Távfűtőművek Kommunális Közvállalat április 30-ig meghosszabbítja azt, amennyiben a legalacsonyabb hőmérséklet az éjszakai órákban 12 Celsius-fok alá csökken, közölte a vállalat.

A városi döntés értelmében az idény 15-ig tart, de a vállalat köteles azt követően is biztosítani a fűtést, ha három napon át 21 órakor 12 Celsius-foknál hidegebb van. Az előrejelzések szerint pedig az előttünk álló napokban jóval az átlag alatt marad a hőmérséklet: a nappali maximumok 13 Celsius-fok körül alakulnak, a legalacsonyabb hőmérséklet pedig 0 Celsius-fok lehet.

A közvállalat igazgatója, Predrag Bobić azt nyilatkozta, hogy legfeljebb május elsejéig tudják a fűtést biztosítani, ezt követően muszáj megszakítaniuk az idényt, és megkezdeni a javításokat, mert ők maguk sem tudják, hogy milyen felújításokra szorulnak a kazánok. Ezeket a munkálatokat pedig szeptember 15-ig kötelesek befejezni, addigra ugyanis muszáj készen állni a következő fűtésidiényre.

A most tartó idény tavaly október 12-én kezdődött, és problémamentesen zajlott.

Legfeljebb április 30-án lesznek még melegek a radiátorok (Pixabay)