A görög média nem hivatalos forrásokra hivatkozza arról ír, hogy az Európai Unió országaiból és öt másik országból induló járatok előtt megnyitják a repülőtereket április 16-án. Az öt EU-n kívüli ország között Szerbia is szerepel.

Görögország azt tervezi, hogy fokozatosan enyhíti korlátozó intézkedéseket és április 16-án kilenc repülőteret nyit meg az Európai Unió országaiból és öt másik EU-n kívüli országból érkező turisták előtt – jelentette kedden a Keeptalkinggreece.com néhány görög hírportálra hivatkozva.

A Telegraf kiemeli, hogy az említett öt ország között szerepel Szerbia is. Ezt az információt a görög kormányból egyelőre nem erősítették meg.

Görögország célja marad a már ismert, vagyis az idegenforgalom teljes megnyitása május 14-től. Hivatalosan ez eddig az egyetlen ismert dátum a nyitást illetően. Görögország kapui március 25-e óta nyitva állnak az izraeli turisták előtt, és nekik nem is kell hétnapos karanténba vonulniuk.

A nemzetközi járatokat elsőként az athéni, a szaloniki reptereken engedélyezik, a többit május 14-én nyitnák.

A külföldieknek, akik szeretnék elkerülni az egy hetes karantént a beutazást követően, a határátkelőn oltási igazolást vagy friss negatív PCR-tesztet kell felmutatniuk.

Elsőként az athéni repteret nyitják meg (Fotó: travell2peloponnese)