Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter szerdán kijelentette, hogy adatai szerint Szerbiában eddig 14 orvos halt bele a koronavírus-fertőzés okozta szövődményekbe – írja az N1.

A minisztérium adatai kissé meglepőek, mert Rade Panić, az Orvosok és Gyógyszerészek Szakszervezetének elnöke 118 olyan egészségügyi dolgozóról tud, aki a járvány következtében hunytak el, többségük orvos.

Lončar cáfolta ezeket az információkat, szerinte 14 személyről van szó, akik mindannyian a covid-zónában dolgoztak, a többi orvosnak nem volt semmilyen kapcsolata a covid-rendszerrel.

Nagy többségük 75 évnél idősebb, nyugdíjas volt, nem dolgoztak az egészségügyi rendszerben, vagy szabadságon voltak. A minisztériumnak pontos adatai vannak minden dolgozóról, azzal kapcsolatban, hogy hol és mikor dolgoztak, valamint arról is, hogy mely egészségügyi dolgozók fertőződtek meg, és közülök ki hunyt el” – mondta többek között Lončar, aki szerint Rade Panićnak semmi köze az egészségügyhöz.

Egységre van szükségünk. Ne tűrjük azokat a politikusokat, akik sztároknak hiszik magukat, és vissza akarnak élni az egészségügyi dolgozókkal…emberek el a kezekkel az egészségügytől” – tette hozzá a miniszter.

Zlatibor Lončar (Fotó: archív)