Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában kijelentette, hogy Magyarországon ebben az évben csak írásbeli érettségik lesznek – írja a 444.hu.

Az ezzel kapcsolatos részletszabályokat később teszik közzé. Azt mondta, hogy az írásbeli érettségi azért is fontos, mert ez szerepet játszik az egyetemekre való bejutásban, és mivel „tavaly csak írásbeli volt, és ahhoz, hogy fair legyen a verseny a tavaly érettségizettek meg a mostaniak között, ezért jó, ha a két érettségi között összhang van”.

Arról is beszélt, hogy a középiskolákat csak május 10-étől nyitják meg. Azt mondta, hogy nem érdemes pár napra kinyitni a középiskolákat, hogy aztán az érettségi szünet miatt bezárják őket.

Azt is kiemelte, hogy a kormány egyelőre még nem döntött a 18 éven aluliak beoltásáról.

A miniszterelnök az immunizációval kapcsolatban elmondta, hogy a tervek szerint június elejére képesek lesznek 7 millió ember beoltására, csak attól tart, hogy nem lesz ennyi jelentkező. Fontosnak tartotta hozzátenni, hogy mire június 15-én kezdődik a foci-EB, mindenki megkapja az oltást, aki regisztrált, így pedig oltási igazolvánnyal már mehetnek is a meccsekre.

Orbán Viktor (Fotó: archív)