Gyártórészleget nyit az olasz Calzedonia Zentán, a tervek szerint 160 új munkahely létesül, a termelés pedig 2021. szeptemberében kezdődik meg a tervek szerint. Erről pénteken sajtótájékoztató keretében számoltak be a zentai önkormányzat és a vállalat képviselői. A zentai részlegben, amely az ipari zóna területén helyezkedik majd el, a volt textilüzem területén, harisnyát, fehérneműt, és más ruhaneműt gyártanak majd. 

Czegledi Rudolf Zenta polgármestere az eseményen elmondta, a Calzedonia eddig Szabadkán, Zomborban, Apatinban, Nagykikindán és Kúlán nyitott üzemrészleget.

— Az önkormányzat természetesen minden új lehetőséget támogat, ami a Tiszavidéken lehetőséget kínál új munkahelyek létrehozására. Más módon is segítjük majd a vállalatot, és megadjuk a lehetőséget, hogy itt is megkezdjék a gyártást. Az első lépés ebben a mai sajtótájékoztató, mondta Czegledi.

Adriano Zoni, Calzedonia cég szerbiai igazgatója kiemelte, a Calzedonia  2009 óta van jelen Szerbiában, és nagyon elégedettek a szerbiai lehetőségekkel.

— Ezért szeretnénk növelni a gyártási kapacitásainkat. A nemzetközi cégünk magyar, szerb, portugál, olasz partnerekkel dolgozik együtt, és nagyon szeretünk egy ilyen soknemzetiségű közegben dolgozni. Az egyik fő jellemző ránk, hogy az alkalmazottaink jórészt nők, és ez a jelmondatunk is: az erőnk a nőkben van.

Adriano Zoni hozzátette, biztos abban, hogy ez az új oldal a Calzedonia történetében is egy sikeres történet lesz, mint amilyen az elmúlt időszakban a szerbiai leányvállalat története is az.

Sandra Pejić, a vállalat HR menedzsere elmondta,  az új textilüzem Zentán az ipari zónában, a Tisza-Automotive vállalat közvetlen szomszédságában lesz majd.

— Potenciálisan 160 új munkahely nyílik. Többnyire högyek jelentkezését várjuk, függetlenül a munkatapasztalattól és iskolai végzettségtől, hiszen a kétnyelvű fizetett képzést biztosítja a cég. Kedvező feltételeket kínálunk az alkalmazottaknak, kedvező bérezéssel és előrelépési lehetőséggel.

A Calzedonia vállalat  április 14-én 10 órától és április 21-én 16 órától, a Zentai Kamaraszínház termeiben szervezi meg a cég bemutatóját, amelyre minden érdeklődőt várnak. A bemutatón további információkat tudhatnak meg a vállalattal, és a munkaleírással, fizetéssel kapcsoaltban is.

A Calzedonia eddig öt szerbiai városban nyitott gyártórészleget