Egy szabácsi (Šabac) magánvállalat 30.000 dinárt ajánlott fel a cég minden olyan dolgozójának, aki felveszi a koronavírus elleni védőoltást – írja a 021.rs.

Zoran Petković, a Kartonval nevű cég igazgatója kijelentette, szüksége van a munkavállalókra, ezért így akarja őket arra ösztönözni, hogy beoltassák magukat.

Előzőleg viszont azt mondta, aki a nála dolgozók közül nem veszi fel az oltást, az nem kapja meg a  húsvéti bónuszpénzt.

Mindezek után a vállalat dolgozóinak 30 százaléka jelentkezett az oltás felvételére.

Az igazgató elmondása szerint meglepődött azon, hogy mennyi bizonytalan, illetve vakcinaellenes munkavállaló van a cégben.

A munkafolyamat során minden emberre szükségünk van, nem szeretném ha tömeges fertőzés lépne fel a cégben, ezért gondoltam, hogy így ösztönzöm a munkavállalókat arra, hogy vegyék fel az oltást, az emberek viszont jobban aggódtak a pénz miatt, mint kollégáik egészsége, vagy a munkahelyük elvesztése miatt. Ezért jutott eszembe, hogy nem a kollektíva teljesítményét jutalmazom, hanem a járvány elleni küzdelemben való felelősségvállalást. Mindenki megkaphatja a bónuszt, aki beoltatja magát” – mondta az igazgató, aki egyben a cég tulajdonosa is.

Az ügyben megszólaltak a munkavállalók is. Kiemelték, hogy a cégben 86.860 dinár az átlagfizetés, a vállalat pedig a járvány elleni védekezésre eddig megközelítőleg 11,5 millió dinárt adományozott a városnak és a szerbiai kórházaknak. A cég azért is külön fizet a munkavállalóknak, hogy saját gépjárművűkkel érkezzenek munkahelyükre, ezzel is csökkentve a megfertőződés lehetőségét.

A Kartonval 22 éve működik és 270 dolgozót foglalkoztat.

Van ahol 30.000 dinárt ér a vakcina (Fotó: archív)