Dr. Dejan Žujović tüdőgyógyász, a fővárosi tüdőgondozó intézet nappali kórházának főorvosa szerint Szerbiában csak akkor lehetne eredményeket elérni a koronavírus elleni harcban, ha az embereken kívül legalább két hétre mindent bezárnának – írja az N1.

Szavai szerint meglehetősen furcsa, hogy az orvosoknak és a köztársasági válságstáb tagjainak homlokegyenest más a véleménye, főleg, ha mindenki számára világos, hogy mit kellene tenni.

Egyfelől ott vannak az orvosok, akik tudják, hogy mi lenne a teendő, másfelől pedig ott a válságstáb, ahol a (kvázi)szakma és a politikusok ülnek, akik a népszerűség, az anyagiak, egyének, különböző lobbik és a járvány között egyensúlyoznak” – mondta a tüdőgyógyász, aki a Za sve moje ljude nevű szervezet alapítója.

Azok, akik ellenzik azt, hogy lezárások legyenek, vagy akik vakcinaellenesek, a maszkviselés ellen tüntetnek, vagy vírustagadók, tudat alatt tisztában vannak azzal, hogy előbb-utóbb konszenzusra kell jutnunk abban, hogy legalább két hétre minden bezárjon, mert addig folyamatоsan lesznek fertőzöttek és a vírus terjedni fog. Ha a hatalom sikerét a meghamisított adatok száma jelenti, akkor ez az utolsó esélye Szerbiának. Ezek az emberek egy normális rendszerben már rég lemondásra kényszerültek volna. és elfelejtettük volna őket, nálunk pedig ők irányítanak” – mondta Žujović.

Dr. Dejan Žujović (Fotó: Fonet)