Nagyon úgy tűnik, hogy nem volt alaptalan azoknak a félelme, akik már korábban jelezték, hogy az egyszer használatos maszkjuk, amit ők három és fél hónapja használnak (az előírás szerint naponta kizárólag egyszer), furcsa, és nem biztos, hogy paranormális dolgokat (is) rejt.

Ezt támasztja alá a Non Scientific Calculator and Computer című folyóiratban megjelent kutatás első négy oldalán található tíz és fél sor is, amelyet brit tudósok végeztek argentin andragógusok (nem antropológusok, a lektor nehogy kijavítsa!!!) és szlovén paparazzik (nem hivatalos források szerint paparazzók) segítségével. A társaság a kutatás szüzséjét feltöltötte az erre a célra létrehozott honlapra, amely még nem nyilvános (se a honlap, se a szüzsé), de napokon belül az lesz mindkettő, viszont azt már elárulták, hogy amikor több darab, egyszer használatos maszkot tettek egymás mellé, akkor azok interakciókba léptek egymással, vagyis valamilyen módon különféle jelzéseket adtak le a hozzájuk viszonyítva jobbról elhelyezkedő maszktestvérüknek. A maszkok közötti kommunikációt azonnal, még a reggeli kávéjukat is félretéve (!) elkezdték vizsgálni, s arra a megállapításra jutottak, hogy:

  • mégis előbb meg kell inni a kávét, mert ez a folyamat időigényes lesz.

A kávé elfogyasztása után derült ki, hogy a maszkokban élet- és rajzhű hologram figurák vannak. A felfedezés minden bizonnyal teljes mértékben megváltoztatja majd az emberiség viszonyát a maszkokhoz (aki hordta, az ezután is fogja, aki nem, az nagy valószínűség szerint a jövőben is csak az adóhivatalban és közös fotózásokon használja majd). De nemcsak a maszkokhoz, hanem a Disney figurákhoz való viszony is változásra van ítélve, ugyanis nagyon sok maszkban Dale, de még többen a társa, Chip szerepelt. A tudósoknak álcázott kutatók ebből arra következtettek, hogy a két figurát a hologram-előállítók erőszakkal választották szét, és Chip szeretne visszamenni hű társához, ezért tűnik úgy, hogy mozognak a maszkok. Már csak az a kérdés, hogy ez a Chip indirekt módon, vagyis az emberi szervezeten keresztül kerül-e vissza a helyére, vagy nem. Amennyiben ezt is sikerül kideríteni, akkor lesz teljes a kutatás, és sokan bíznak abban, hogy ezért legalább egy, jobb esetben két Darwin-díj is üti a markukat.

A kutatók mindenkit arra kérnek, hogy miután megitták a reggeli kávéjukat, legyenek nagyon óvatosak, ha állami munkahelyen dolgoznak, akkor akár órákon át figyeljék meg, hogy a maszkjuk végez-e para- és abnormális mozgásokkal ellentétes szövődményes cselekményeket, vagy ahhoz hasonló dolgokat. Amennyiben igen, úgy inkább egy FFP2-es maszkkal próbálkozzanak, azok ugyanis drágábbak, és a szállításkor is több ember kezén mennek át, vagyis tisztábban kerülnek a papírzacskókba (amennyiben becsomagolják őket).

A kutatók mindenkit arra kérnek, hogy a kockázatokról és a mellékhatásokról olvassák el a dátumot, vagy kérdezzék meg kezelőorvosukat, gyógyszerészüket, vagy a mellettük levő maszkos embert!

Mit rejt a maszk? Nyugodtan nézze órákon át, ha a főnöke engedi (Fotó: Lehetne jobb is)