Goran Vesić Belgrád alpolgármestere előjogokat követel a beoltottaknak és szerinte Szerbiának követnie kell Izrael és Nagy-Britannia példáját az immunizációs kampányban. Előjogokat kell biztosítani azon polgárok számára, akik felvették a koronavírus elleni védőoltás második adagját is – nyilatkozta a Szerbiai Rádió és Televíziónak Vesić.

Lehetővé kell tennünk, hogy az újraoltottak lassan visszatérhessenek a normális élethez, mondta Vesić, és bejelentette, hogy a jövő héttől az érintettek kedvezménnyel vásárolhatnak színház- és fesztiváljegyeket.

Vesić úgy véli, hogy ez nem hátrányos megkülönböztetés azokkal szemben, akik csak az oltás első adagját vették fel vagy egyáltalán nem vették fel a vakcinát.

„Helytelen gondolatmenet az, hogy az efféle intézkedésekkel megkülönböztetjük az embereket, hiszen az oltottak bebizonyították, hogy felelősek önmagukért, családjukért és társadalmukért. Azok az polgárok viszont, akik nem akarják felvenni a védőoltást, beleegyeznek abba, hogy a járvány alatt más körülmények között éljenek” – mutatott rá Vesić, és júniusra két koncertet hirdetett meg azon polgárok számára, akik beoltatták magukat.

Goran Vesić két koncertet is szervezne a beoltottaknak (Fotó: Archív/Tanjug)