Az előzményekről: a Szerbia–Portugália labdarúgó-mérkőzés utolsó percében a világ egyik legjobb játékosa, a vendégegyüttest erősítő Cristiano Ronaldo elrúgta a labdát a rossz ütemben kifutó szerb kapus mellett, s a labda teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon, a visszafutó Stefan Mitrović csak a vonal mögül kanalazta ki. Ezt szinte mindenki látta, kivéve azt a két embert, akinek kellett volna: a játékvezetőt és a partjelzőt, így hiába reklamáltak hevesen a portugálok, maradt a 2:2-es eredmény. Ronaldo még egy sárga lapot is kapott: a meg nem adott gól annyira feldühítette, hogy mérgében levette, s a belgrádi Rajko Mitić stadionban földhözvágta a csapatkapitányi karszalagot.

A pillanat, amikor Ronaldo a földre dobta a karszalagot (Fotó: N1)

A meccs után a tűzoltók megtalálták, és úgy döntöttek, hogy az Együtt az életért alapítvány segítségével licitre bocsátják, s a befolyt pénzzel a hathónapos Gavrilo Đurđević gyógyíttatását segítik, aki spinális izomatrófia legsúlyosabb típusában (SMA-1) szenved, s ugyanolyan gyógyszerre van szüksége, mint amit a bajmoki Pál Gajódi Olivér kapott.

A csapatkapitányi karszalag felkerült a Limundo portálra, és az online piactéren elkezdődött a licitáció.

Aztán csak úgy elkezdtek röpködni a milliós ajánlatok, s szerda reggel nem sokkal nyolc óra előtt 1,28 milliárd dinárig (10,8 millió euró!) jutott az licit, amely április 2-án 9:39-kor ér véget.

Ez már felettébb gyanús volt, így a Limundo elkezdte vizsgálni az ajánlatokat, s eddig mintegy kétszázat töröltek. Vagyis kétszáz licit ment a kukába, ugyanis a licittevőnek esze ágában se volt annyit fizetni a karszalagért, és ezzel hozzájárulni egy beteg gyermek mielőbbi gyógyulásához, ehelyett többen is a saját szórakoztatásukra és beteges önimádatuk kiélésére használták a licitálást, és közben bizonyára jókat nevettek azon, amikor egymilliárd dinárt ajánlottak az ereklyéért.

Jovan Simić, az Együtt az életért alapítója a Twitteren közölte, hogy nagyon sok hamis licitet töröltek, s megállapították, hogy a hatmillió dináros (55 ezer euró) ajánlat eddig a legmagasabb. A Limundo is reagált, s jelezték, hogy még egy személyiségellenőrző mechanizmust bevezettek, s amennyiben a licitáció győztese nem fizeti be az összeget, bűnvádi feljelentést tesznek ellene.

Gavrilo gyógyulását a 3030-as számra küldött 973-as üzenettel is támogathatják, vagy a 160-6000000844014-95-ös dinár alapú, vagy a 160600000084402853-as deviza számlára is lehet összeget befizetni (IBAN: RS35160600000084402853, SWIFT/BIC: DBDBRSBG).

Nevena Đurđević, Gavrilo édesanyja az esettel kapcsolatban a következőket nyilatkozta:

„Nehéz bármit is mondani… Valaki szórakozott egyet, szörnyen csalódott vagyok. Még ha gyerekek csinálták volna, akik nem érzik át a helyzetünket… Nem tudom elképzelni, hogy felnőtt és értelmes ember képes ilyenre” – mondta az édesanya.

Arra biztatjuk olvasóinkat, hogy segítsenek a kis Gavrilónak, és küldjenek el egy SMS-t a 3030-as számra a 973-as üzenettel.

Gavrilo Đurđević és Cristiano Ronaldo (Fotó: Nova S)