Szerbia labdarúgó-válogatottja Bakuban 2:1 arányban nyert Azerbajdzsán ellen a 2022-es világbajnokság selejtezőjének 3. fordulójában, s ennek a győzelemnek köszönhetően a csoport élére állt.

A szerb válogatott a 16. percben szerezte meg a vezetést, amikor Dušan Tadić a tizenhatos vonalánál az akciót szépen lekövető Aleksandar Mitrović elé passzolt, s a csatár egyet igazított a labdán, majd kilőtte a jobb alsó sarkot, úgy, hogy a hazai kapusnak esélye sem volt a hárításra. Ez volt Mitrović negyvenedik gólja a válogatottban, s így már két találattal szerzett többet, mint Stjepan Bobek, a korábbi rekorder. Az azeri válogatott az 59. percben egyenlített, amikor Makhmudov kihasználta a jogosan megítélt büntetőt, amit ő harcolt ki, miután Filip Kostić a tizenhatosban szabálytalankodott vele szemben. A 2:1-es végeredményt Aleksandar Mitrović állította be, aki Sergej Milinković-Savić átadásából megszerezte saját és csapata második gólját a 81. percben.

Szerbia legközelebb szeptember 4-én lép pályára, amikor Luxemburg válogatottját fogadja, három nappal később pedig Írország vendégei lesznek Dragan Stojković kiválasztottjai. Szerbia korábban 3:2-re nyert Írország ellen, Portugáliával pedig 2:2-es döntetlent játszott.

A csoport állása: 1. Szerbia 7 pont/3 mérkőzés, 2. Portugália 4/2, 3. Luxemburg 3/1, 4. Írország 0/2, 5. Azerbajdzsán 0/2.

Szerb gólöröm az Azerbajdzsán elleni világbajnoki selejtező-mérkőzésen (Fotó: Szerb Labdarúgó-szövetség)