Aleksandar Vučić szerb elnök hétfőn kijelentette, hogy a jövő hétfőn, vagy kedden fogja felvenni a koronavírus elleni oltást – írja az N1.

Utoljára ebben a témakörben március 18-án szólalt meg, akkor is azt mondta, hogy a következő héten oltatja be magát.

Korábban már megpróbáltuk összeszámoltni, hényszor jelentette be, hogy felveszi majd az oltást, de nem volt könnyű dolgunk.

Vučić és a vakcina

Először augusztus 22-én beszélt erről.

„„Én leszek az első, aki felveszi, csak arra várok, hogy szakembereink engedélyezzék” – jelentette ki akkor Vučić a vakcinával kapcsolatban.

Most azt mondta, egy kisebb szerbiai faluban, vagy községben szeretné magát beoltatni.

Azon a héten, amikor beoltatom magam, meglátják, hogy félmillió polgár fogja felvenni a vakcinát. Folyamatosan azt mondják, hogy erős az oltásellenes kampány, de nem az, csak személyesen kell elmenni a falusi emberekhez, mert ők kevésbé ügyelnek magukra, mint a városiak” – mondta Vučić, aki a járvány elleni intézkedésekről is beszélt.

Nehezen viselem, amikor minden nap azt hallom, hogy meg kell szüntetni ezeket a rendelkezéseket, de a gonosz doktorok ezt nem engedik. Én amellett vagyok, hogy hallgassunk a szakemberekre. Nekem fontosabb, hogy életben maradjanak, mint az, hogy tetszik-e valakinek amit csinálunk. Rosszul viselem az embereknek való hízelgést, mert a nép alig várja, hogy megszüntessük a korlátozásokat” – mondta többek között az elnök.

Aleksandar Vučić (Fotó: archív)