Marko Marić, a kommunális tevékenységek és közvállalatok ügyeivel megbízott polgármesteri tanácsos szerdán megtekintette a Nagyfény és Györgyén között létrejött illegális szemétlerakó felszámolására szervezett akciót, ez a szeméttelep ugyanis már hosszabb ideje komoly környezeti gondot jelentett a két település lakói számára.

A Köztisztasági és parkosítási KKV dolgozói teljesen megtisztították a területet a lomoktól és egyéb hulladéktól, állati tetemektől és különféle szeméttől, ami jelentős kockázatot jelentett az esetleges fertőzés kialakulására.

Marko Marić polgármesteri tanácsos elmondta a sajtónak, hogy Szabadkán 20 illegális szemétlerakó található, melyek közül egy tucatnyira az emberek sajnos még mindig folyamatosan hordják a szemetet. Felkérte a lakosságot, hogy hagyjanak fel ezzel a gyakorlattal, mert az ilyen felszámolási akciók évente jelentős összegbe kerülnek, és ezt a pénzt sokkal jobban is el lehetne költeni, a lakosság javára. Szabadka Város Önkormányzata továbbra is az illegális szeméttelepek felszámolásán dolgozik majd – mondta Marić.

Felszámolták az illegális szemétlerakót (Fotó: Szabadkai sajtóközpont)