A Biztonságiinformációs Ügynökség (BIA) tagjai hétfőn a belgrádi repülőtéren őrizetbe vették a Norvégiából hazatérő S.S.-t, akit azzal gyanúsítanak, hogy fenyegető üzeneteket küldött Darija Kisić Tepavčević munkaügyi, foglalkoztatási, harcos- és szociális kérdésekkel megbízott miniszternek – írja a Nova S portál.

Hivatalos információ egyelőre nincs az ügyben, de a szerb sajtó úgy tudja, hogy a 2017 óta Norvégiában élő férfi, miután tudomást szerzett róla, hogy a miniszter egy belgrádi szórakozóhelyen ünnepséget rendezett barátai számára, azt írta neki SMS-ben, hogy szégyellhetné magát, hisz másról sem papol, mint a járványügyi szabályok betartásáról, ő maga pedig ezeket megszegi. A sajtó szerint az említett bulin Aleksandar Vulin belügyminiszter is jelen volt.

A Nova S forrása szerint a S.S. felesége korábban Kisić Tepavčevićtyel dolgozott együtt, így amikor a férfinak a fülébe jutott, hogy a politikusok bulit szerveznek, elkérte a telefonszámát és üzenetet küldött neki.

„Finom a 16.000 eurós bor? Hazudtok az embereknek, értesíteni fogom erről a médiát” – a belgrádi sajtó szerint ez állt az üzenetben.

Kisić Tepavčević ezt fenyegetésként élte meg, és értesítette a biztonsági szolgálatot, melynek tagjai hétfőn a Nikola Tesla repülőtéren őrizetbe vették a Norvégiából hazatérő férfit.

S.S. elismerte, hogy küldött üzenetet a miniszternek, de állítása szerint nem fenyegette meg, ennek ellenére 48 órás előzetes letartóztatásba került, kihallgatása kedden lesz.

A férfit a Nikola Tesla repülőtéren vették őrizetbe (Fotó: Nova S)