A polgárok és a gazdaság megsegítését célzó harmadik segélycsomag értéke kétmilliárd euró – jelentette ki Siniša Mali pénzügyminiszter, aki azt is tudatta: júniusban minden munkanélküli egyszeri, 60 eurós támogatást kap. A kifizetés részleteiről akkor lehet majd többet tudni, ha az arra vonatkozó határozatot a kormány elfogadja.

„Tavaly az állami segítség célja a munkahelyek megtartása volt, most azt szeretnénk, ha azoknak is tudnánk támogatást adni abban, hogy költségeik egy részét fedezni tudják, akiknek nincs munkájuk” – mondta a miniszter a TV Prvának nyilatkozva.

A pénzügyminiszter emlékeztetett: április 28-tól regisztrálhatnak azok a nagykorú polgárok, akik szeretnének részesülni az állam 60 eurós támogatásából. A pénz első részét májusban, a másodikat novemberben utalják. Emellett minden nyugdíjas kap 30+30 eurót, valamint további 50 eurót, ami összesen 110-et tesz ki. A munkanélküliek is jelentkezhetnek erre a 30+30 eurós kifizetésre, ami a korábbi 60 euróval már 120-at tesz ki esetükben” – magyarázta a miniszter.

Mali elmondta, hogy minden, Koszovóban élő szerb 100 eurós támogatást kap, beleértve a gyerekeket is, míg a koszovói munkanélküli szerbek további 100 eurós segítséget kapnak.