Helyi idő szerint kedden délután gyors egymásutánban három Atlanta környéki helyszínre riasztották a helyi rendőröket. Először Acworthből, Atlanta elővárosából jelentettek rablást egy ázsiai masszázsszalonból. Itt négy agyonlőtt áldozatot és egy sebesültet találtak.

Háromnegyed órával később jött az újabb riasztás, ezúttal magából Atlantából, ahol egy másik masszázsszalonban három halott nőt találtak a testükön lőtt sebekkel. A rendőrök még a helyszínen voltak, amikor az utca szemközti oldalán található másik szalonból is fegyveres behatolót jelentettek, itt egy halott nő hevert.

Az ezt követő üldözés végén, Atlantától 240 kilométerre fogták el végül a 21 éves, a gyilkosságsorozattal gyanúsított Robert Aaron Longot – írja a 444 a New York Timesre hívatkozva.

A lövöldöző 8 áldozata közul heten nők, azon belül hatan ázsiaiaik. Még nem világos, hogy rasszista indíttatású gyilkosságokról van-e szó, de az esetről szóló amerikai sajtóhírek jellemzően megemlítik, hogy a koronavírusjárvány kitörése óta mennyire megugrott az ázsiai származásúak elleni gyűlöletbűncselekmények száma Amerikában és a konkrét esetre reagálva ugyanezt emelte ki a tavaly alakult, Stop AAPI Hate nevű, az ilyen támadások ellen fellépő szervezet is.

Fotó: Reuters