Tatjana Andžić Vukičević, az újonnan felépített batajnicai covid-kórház igazgatója kijelentette, hogy ebben az intézményben jelenleg 900 fertőzöttet ápolnak, a kórház gyakorlatilag megtelt, mindössze 30 szabad ágy maradt – írja az Nova S portál.

„A helyzet kritikus, 900 páciens van a kórházban, 30 hely maradt még az intenzív osztályon a súlyos esetek számára. Egy hét alatt 500 beteget vettünk fel, ebből 10-20 százalék kerülhet erre az osztályra. Az is gond, hogy a fertőzöttek kétharmada már súlyos állapotban érkezik hozzánk” – mondta többek között az igazgató, aki arról is beszélt, hogy az intézmény egészségügyi személyzete kimerült.

„A keddi nap volt a legnehezebb pillanat az újonnan megnyílt kórházban, amikor 15 órakor azt kellett látni, hogy nincs egyetlen szabad ágy sem ebben a gigantikus intézményben. El vagyok keseredve, hiszen nem tudunk minden betegen segíteni” – tette hozzá az igazgató.

 Az intézményt még december 4-én adták át, akkor több újság is arról cikkezett, hogy engedély nélkül építették a kórházat.

A batajnicai covid-kórház (Fotó: archív)